14 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Uttalelse fra landsmøtet i Kommunistisk plattform (m-l) april 2017

Hangarskipet USS Stennis. Illustrasjonsfoto.

Fordøm USAs aggresjon!

USAs bombardement av Syria med Tomahawk-missiler er et soleklart brudd på folkeretten og innvarsler en ny runde med aggresjon.

I 2013 prøvde USA å få i stand en krig mot Syria for å styrte regimet. Krigshissingen ble forpurret av en aktiv folkeopinion og ved at den syriske staten gikk med på å levere fra seg hele sitt arsenal av kjemiske våpen. Det skjedde i 2014 under blant annet norsk overoppsyn. I dag er det trolig bare de jihadistiske terrorgruppene som Vesten støtter i Syria, som sitter på lagre med kjemiske våpen.

Nå er USA i gang igjen. President Donald Trump, som først ble fordømt og latterliggjort som en galning, har ved å bryte folkeretten blitt en helt for alle NATO-regjeringer, den norske inkludert. Både regjeringen og «opposisjonspartiet» Ap stiller seg last og brast med USA, som vanlig.

Ikke mange dager etter angrepet på Syria slapp amerikanske fly verdens største konvensjonelle bombe (MOAB) over Afghanistan. Dette angrepet fikk til og med Hamid Karzai, Afghanistans tidligere president innsatt av amerikanerne, til å fordømme USAs handlinger og erklære at han fra nå av ville arbeide for å drive USA ut av landet.

Denne militært sett helt unødvendige bruken av et masseødeleggelsesvåpen, var en advarsel til alle stater som trosser USA. Bombeslippet skjedde samtidig som USA har økt konfliktnivået mellom seg og Nord-Korea til et nivå vi ikke har sett siden 1994. Amerikanske soldater har store øvelser nær grensen til Nord-Korea og et amerikansk krigsskip er sendt til regionen.

Alt dette godtar den norske regjeringen uten å blunke, og bidrar i blind NATO-lojalitet til å føre verden inn i nye og enda farligere kriger.

  • Vi fordømmer det amerikanske angrepet som et brudd på folkeretten!
  • Ved å støtte og forsvare denne aggresjonen, er den norske regjering medansvarlig for  krigsforbrytelser som kan sette hele verden i brann.
  • Den totale norske serviliteten for USA må ta slutt. Det kan i siste omgang bare skje ved at Norge trekker seg ut av NATO!

Flere uttalelser

kpml-logoKommunistisk plattform – marxist-leninistene gjennomførte sitt landsmøte ved påsketider. Landsmøtet foretok en grundig analyse av den politiske situasjonen, stilte oppgaver for den kommende perioden og vedtok flere resolusjoner.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre