23 Feb, 2020

Erna Solberg 03.01.2020Erna Solberg gråter ikke over hva som helst, må vite. (Skjermdump fra TV 2)

USA valgte å drepe en høytstående iransk offiser på irakisk jord, og kan med det ha startet en storbrann i Midtøsten. Da utvidet TV 2 nyhetssendingen sin – for å gi god plass til Ari Behns bisettelse.

Både TV 2-nyhetene og NRK Dagsrevyen vurderte bisettelsen som viktigere enn USAs bloddryppende villmannsferd i Irak, og lot førstnevnte begivenhet åpne sendingene. TV 2 brukte 20 minutter på bisettelsen og 10 minutter på USAs likvidering i Irak. NRK brukte 10 minutter på bisettelsen og 8 minutter på Irak.

Vi fikk for første gang se statsminister Erna Solberg gråte på TV, utenfor Oslo domkirke. Er vi likevel velsignet med en statsminister med hjertet på rett sted, som nå innser hvor det bærer hen med verden og Norge?

Men tårene ble ikke felt for ofrene for NATO-partner USAs provokasjoner og krigshandlinger. Ei heller over de mange som er blitt flådd og ødelagt av NAV på hennes vakt.

Ett enkelt selvmord er ubegripelig tragisk, mens mord og overgrep i statlig regi ikke krenker sjelefreden. Mediene forstår sitt samfunnsoppdrag.