onsdag 28 september 2022

Norsk sykepleierforbund (NSF) kjemper for tariffavtale. Det dreier seg om sykehjem hvor kommunene har satt driften ut på anbud, og der NHO representerer arbeidsgiverne. NHO vil tvinge sykepleierne til å godta ei minstelønn på 290.000 kroner, tjue tusen under det som normalt ligger i NSF sine overenskomster. – De private selskapene holder personalutgiftene lave for å vinne anbud. De får da fortrinn i konkurransen på bekostning av de ansatte, sier forbundsleder Lisbeth Normann i NSF.

– Når NHO Service nekter sine ansatte en slik avtale, så er det ikke fritt for at Norsk Sykepleierforbund (NSF) ser på dem som pirater i det private farvann. Pirater som skummer fløten, vinner anbud og tilegner seg store overskudd på bekostning av sykepleiernes lønn, sier NSF.

Sykepleierne får støtte fra stadig større deler av fagbevegelsen når de krever like lønnsbetingelser for sykepleiere og andre med høyskoleutdanning i private og offentlige sykehjem.

Mer og mer settes ut på anbud, lønn og pensjonsavtaler blir stadig pressa nedover for at de private aktørene kan levere laveste anbud. Altså på bekostning av de ansatte. Kollektive tariffavtaler er garantien mot denne typen hersing med arbeidsfolk. NHO satser på at regjeringa kan komme til å bruke lønnsnemd mot sykepleierne. Det må avvises av en samla fagbevegelse. NSF vil stå enda sterkere hvis de på forhånd varsler at de vil trosse ei mulig lønnsnemnd.Støtt sykepleierne mot NHO og anbudspiratene. Kampen skal vinnes!

Likte du det du leste? Vipps noen kroner til Tidsskriftet Revolusjon #114366 eller bruk Donér-knappen nedenfor.

Tusen takk for bidraget!

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-