onsdag 28 september 2022

Ytringsfrihetens røst

Gi meg de inkonsekvente,

som pleier sin doble moral.

De som kan slå av for kjente:

- Du! (Ikke du!) Tegn! Tal!

Ola Bog

Stopp ACTA!

David Rovics i Oslos gater.Amerikanske David Rovics er på Europaturné. Han kommer også innom Norge i mai. Foto: R.ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) blir gjerne framstilt som et håndslag til artister og kunstnere. Musikeren og sangeren David Rovics er av en ganske annen mening.

Storkonsernene som er talsmenn for avtaler som SOPA og ACTA er de samme selskapene som ødela det en gang blomstrende medielandskapet i USA, skriver Rovics.

Les mer: Stopp ACTA!

Arbeidsløs jul igjen

krise tomlommebokVisst har Norge – så langt – unnsluppet den europeiske massearbeidsløsheten. Men også i velferds-Norge settes hundrevis av arbeidere på porten. Offisielt er det nå 89 000 arbeidsløse, reellt er det mange flere. Og aldri har det vært så stor tilstrømning til Fattighuset i Oslo fra folk som ikke har penger til mat og klær i hverdagen.

La diktet til Rudolf Nilsen være en hilsen til de som mister jobbene sine ved Follum fabrikker og hos REC, til tusener av våre svenske klassebrødre ved SAAB i Trollhättan – og til millioner av arbeidsfolk verden over som kapitalen fratar levebrødet for å øke profittmarginene.

Inntil vi kvitter oss med det kapitalistiske systemet og erstatter det med sosialismen, vil det alltid være noen som må se fram til ei arbeidsløs jul.

Les mer: Arbeidsløs jul igjen

Vi flytter oss ikke!

Occupy Wall Street-bevegelsen lar seg ikke knekke av politiraid, massearrestasjoner og tåregass.

Sangen og videoen «Stay Right Here» av David Rovics og Chris Chandler gir stemme til de 99 prosentene som slåss mot den ene prosenten som kjøper politikerne og bidrar til å kaste millioner ut av sine hjem og inn i arbeidsløshetskøen.

Som Latuff ser det

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-