tirsdag 29 november 2022

Oppdatert program

Utsnitt av blomsterhavet i Oslos gater den 28. august.Etter terrorangrepet i Oslo og den fascistiske massakren på Utøya den 22. juli, er det nødvendig å se på den brune tråden og det rasistiske grumset som ligger bak udådene til «korsfareren» Anders Breivik. Truslene fra de hatske rasistiske miljøene har haglet på blogger og nettsider i årevis, uten at PST har brydd seg om særlig annet enn «islamister». Hvordan kan det ha seg at de profesjonelle overvåkerne ikke ser opplagte brune spor som anti-rasister og anti-fascister har pekt på i årevis?

Innleder fra Hellas

Tåregass mot demonstranter i Aten 15. juni 2011.Også den nye omdreinga av krisa og den astronomiske statsgjelden i det sørlige Europa blir en del av programmet. Hellas er verst rammet av alle EU-landa, og en gresk kamerat fra Organisasjonen for gjenoppbygging av Hellas’ kommunistiske parti kommer på leiren for å orientere om krisa og hvordan den greske arbeiderklassen og folket svarer på kapitalens nedskjæringsoffensiv.  (Les intervju: – Vi skylder ingenting og vi betaler ingenting!)

Imperialisme, krig og sult

Norsk imperialisme og krigspolitikk er ikke blitt mindre aktuelt sjøl om de norske jagerflyene nå er kalt hjem fra Libya. Norge skal fortsette med sine «bidrag» både her og i Afghanistan. Hvordan bør antikrigskampen føres i tida som kommer?

Kampen om maten er et tema som er blitt ytterligere satt på spissen i og med den pågående sultkatastrofen i Somalia og Etiopia.

Gammel eller «ny» sosialisme?

Mens krisa i Europa og de folkelige opprørene i den arabiske verden har ført til voksende interesse for sosialistiske og kommunistiske ideer, florerer ulike teorier som hevder at den «gamle» sosialismen tll Marx og Lenin ikke lengre duger, og at sosialismen må finnes opp på nytt.

Vi ser på om det er hold i disse «nye» teoriene. Ei ny bok om temaet sosialisme blir lansert i forkant av sommerleiren. Boka blir å få kjøpt på leiren til rabattert pris.

Det er fortsatt noen ledige plasser igjen. Ikke vent med å melde deg på! Skriv til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring/sms telefon 909 82 712.
Prisen er kr 650 for voksne og 200 for barn. Er du trygda eller skoleelev: kr 400.

 

Bli abonnent i dag for bare kr 100,-